Farven grøn

Farven grønGrøn er farven for natur og sundhed. Den repræsenterer vækst, natur, penge, frugtbarhed og sikkerhed. Farven grøn er en afslappende farve, der er behagelig for øjet og som efter sigende skulle have en helbredende kraft. Den bruges ofte til at repræsentere noget, der har med sundhed at gøre. Mange farmaceutiske og ernæringsmæssige virksomheder, bruger grønne farver i deres logoer og i deres materiale, til at reklamere for sikre og naturlige produkter.

Mørkegrøn er ofte forbundet med militæret, penge, finans og bankvirksomheder. Den grønne farve er fuld af balance og harmoni. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er det farven grøn, der sætter hjertet og følelserne i balance, og skaber ligevægt mellem hovedet og hjertet. Den grønne farve er en følelsesmæssigt positiv farve, som giver os evnen til at elske og pleje os selv og andre betingelsesløst. Som naturlig fredsstifter, skal grøn undgå tendensen til at blive en martyr. Farven grøn elsker at observere, er en god lytter og vejleder, og egner sig som f.eks. socialrådgiver. Grøn elsker at bidrage til samfundet. Den arbejder gerne med velgørenhed og er den gode forælder og hjælpsomme nabo.

Farven grøn giver håb

Som en kombination af farven gul og farven blå, indeholder den grønne farve mental klarhed og optimisme fra den gule farve, med den følelsesmæssige ro og indsigt fra den blå farve. Den giver håb som ingen andre farver. Den grønne farve har en stærk følelse af rigtigt eller forkert, og god dømmekraft. Den ser begge sider af sagen, vejer dem op, og tager derefter den moralske og relevante beslutning. På den negative side, kan grøn være fordømmende og overforsigtig. Farven grøn fremmer kærlighed til naturen, familie, venner, kæledyr og hjemmet. Det er farven for folk, der elsker at være i haven, i hjemmet, eller at være en god vært. Men farven grøn kan også være forbundet med at være ny eller uerfaren, ja, som værende “grøn”. Den grønne farve er ved at blive en meget populær farve til design af hjemmesider, derfor har jeg også valgt den som primær farve i headeren her på FarvernesBetydning.dk.

Grønne nuancer

Mørkegrøn associeres med ambitioner, grådighed og jalousi.

Gulgrøn kan indikere sygdom, fejhed, jalousi og disharmoni.

Havgrøn forbindes med healing og beskyttelse.

Olivengrøn er den traditionelle farve for fred.

Sådan påvirker farven grøn dig

 • Lindrer og giver både mental og fysisk afslapning
 • Hjælper mod depression, nervøsitet og angst
 • Giver en følelse af fornyelse, frihed, selvkontrol og harmoni

Når du køber en bil i farven grøn udstråler du

 • Hvis den er mørkegrøn er du traditionel, troværdig og velafbalanceret
 • Er den lysegrøn vil folk se dig som værende trendy, finurlig og livlig

Vil du vide mere om farven grøn? Klik her.

7 tanker om "Farven grøn"

 1. Julia

  Vil bestemt også sige, at hjemmesiden er meget brugbar, især når man skal analysere et billede! Tak for det.

  Svar
 2. Birgit christiansen

  Kunne ikke være mere enig Lotus. Jeg ser ofte den farve jeg har brug for lige inden jeg vågner af mig selv….på rolige dage…ikke de dage hvor der er travlt.

  Svar
 3. lotus

  Hvis man vil arbejde med farver på sig selv, så er det en rigtig god ide at lade farven komme til en selv. så bruger man ikke sin hjerne,følelser til at vælge en farve med. Oftes vil det var en anden farve, sten o.s.v der vil komme en til hjælp end den man selv vælger ud fra følelserne og tanken.. Så er det nemlig det der er vigtigst og nødvendigt der vil blive givet hjælp til, ikke hvad vi tror der er det vigtigste. ; – )

  Svar

Skriv et svar