Oversigt over farver og farvesymbolik – Infografik om farvernes betydning

Udover at farver rent visuelt kan være flotte at se på, så har de også indflydelse på vores humør og følelser. Denne oversigt over farver og farvesymbolik viser hvordan vi påvirkes af de enkelte farver og hvad farverne betyder for os.

Jeg har forsøgt at gøre listen så komplet som muligt, uden at det går hen og bliver uoverskueligt. Tag godt imod den!

Oversigt over farver og farvesymbolik

Hvad synes du om min oversigt over farver? Smid en kommentar herunder og lad mig høre hvad du synes.
Du er meget velkommen til at bruge billedet på din hjemmeside med et link til FarvernesBetydning.dk.

7 tanker om "Oversigt over farver og farvesymbolik – Infografik om farvernes betydning"

 1. Bodil Sebrina Christensen

  Arbejder lige med 9. klasses elever i tema om musik og følelser og billedkunst. Alletiders opslagsværk du har her. Tak for det.

  Svar
 2. Laila Lildballe Nebel

  Hej Jacob
  Jeg er helt vild med din beskrivelse af farverne og deres virkning og betydning, og jeg bruger det rigtigt meget i min hverdag. Nu er vi nogle stykker, der er kommet til at snakke om, hvorfor vi pludselig er begyndt at være rigtigt glade for pastelfarver. For mit eget vedkommende er det lidt grænseoverskridende, da jeg aldrig tidligere har brudt mig om pasteller, men lige nu skal alt, jeg arbejder med, bare være i pastelfarver! Ellers sværger jeg til grøn, gul og orange i nævnte rækkefølge. Og så er det, vi har snakket om: Hvad står pastellerne for?

  Svar
 3. Lennert Carlsen

  Hej Jacob. Jeg er i gang med en undervisningsbog i dansk for udlændinge, og i afsnittet om farver kunne jeg tænke mig at bruge lidt af dine beskrivelser. Er det muligt at få lov til det? Jeg har også lidt jeg ville spørge dig om ang. farver, fx er der noget der hedder en mørkeblå, men hvad med en mørkegul – er det orange? Og hvornår skiller det? Er fx der noget der hedder mellemgul (lige som mellemblå) eller er det bare gul og hvad med lysegul – findes den? Lennert 🙂

  Svar
 4. Marie

  Jeg er i gang med at skrive projektopgave, og er virkelig glad for at din hjemmeside er her. Den er rigtig god og oplysende/informativ 🙂

  Svar
 5. Jette Diaby

  Hej
  Jeg er ved at bygge hjemmeside, visitkort og facebook til mit firma. Jeg blev meget glad for at støde på din hjemmeside. Jeg ved godt at farveopsætningen har en stor betydning, hvilket gør mig usikker da jeg ingen viden har omkring emnet. Så godt med noget indsigt og viden der kunne støtte mig.
  Tak for din hjælp.
  Hilsen Jette

  Svar

Skriv et svar