Badeværelse indretning – Flotte og holdbare farver på badeværelset

Badeværelse indretning - Flotte og holdbare farver på badeværelsetNår du indretter dit hjem og skal til at vælge farver til badeværelset, så er det vigtigt at du først får identificeret din personlige stil. Det vil gøre det meget nemmere for dig at finde de rette vandhaner, lys og andet tilbehør, samt hvilket farvetema der passer bedst til netop dit badeværelse. Du kan få inspiration til nogle af de mange farvemuligheder ved badeværelse indretning herunder.

Farvetemaer til badeværelset

Trendy og farverigt

Ifølge designeren Claire Cippolone er badeværelsesfarver blevet mere farverige og trendy. Mange husejere vælger at indrette deres badeværelser i spændende farver for at skabe et værelse, der kan give ekstra energi efter en lang og hård arbejdsdag. Den blå farve betragtes som det ideelle valg ved badeværelse indretning. Det er en neutral nuance, som stadig tilføjer et friskt pust af liv ved at kombinere varme og kølige toner. Alternativt kan man benytte lysere nuancer som levende røde, gule og orange farver, hvilket giver badeværelset et optimistisk og positiv look.

Køligt og dæmpet

Du kan også vælge farver til badeværelset, der giver en spa-lignende atmosfære. Mos-farve, blå-grøn og hav-grøn i samspil med dæmpede grå toner giver et fredeligt og roligt miljø.

Rige og dybe farvetoner

Varmere badeværelses farver, såsom vinrød, rubin, aubergine og guld kan gøre rummet varmt og hyggeligt. De vil minde dig om de eksklusive toskanske områder og understøtter en mere elegant type indretning.

Det neutrale look

Mange boligejere synes godt om neutrale nuancer når det kommer til badeværelse indretning. Farver som brun, beige, hvid og elfenben er varme uden at være overvældende og de går aldrig af mode. Man kan også tilføje et pift af farve ved at vælge farverige elementer, håndklæder og andet dekorativt tilbehør.

Hudfarver

Fersken, abrikos, pink og andre hudfarver er også fremragende farvevalg til badeværelset. De er ikke alene hyggelige, men er også ideelle i kombination med det træ og laminat man bruger til skabe på badeværelset. Man kan eventuelt få malet skabene hvis man vil have mere farve i rummet. Ønsker man et mere luftigt badeværelse, så kan man benytte blege nuancer.

Værd at vide om badeværelse indretning

  1. Malingen du vælger til dit badeværelse skal være modstandsdygtig overfor fugt og kunne tåle at blive vasket. I dag kan man også få maling der beskytter mod mug og bakterier. Der er tusindvis af farver til badeværelset, så det bør ikke være noget problem at finde maling med disse egenskaber.
  2. Ved badeværelse indretning skal du være opmærksom på at farverne ændrer sig i større områder og under forskellige lysforhold. Derfor bør du teste hvordan malingen ser ud flere forskellige steder på væggene. Bemærk også hvordan farven ændrer sig på forskellige tidspunkter af døgnet.
  3. For at gøre valget af farver endnu lettere, kan du få farveprøver og farvekort som mange farveproducenter og forretninger ligger inde med. På nogle af producenternes hjemmesider er det også muligt at få en idé om hvordan forskellige farver tager sig ud via deres interaktive guides.
  4. Kend din personlige stil. Er du til det formelle, afslappede, minimalistiske eller unikke badeværelse? Find ud af hvilke elementer du allerede har og har tænkt dig at benytte i dit nye badeværelse. Det vil gøre det nemmere at udvælge komplimenterende farver til resten af rummet.
  5. Forsøg at gøre badeværelset interessant ved at benytte farver sammen med komplimenterende materialer. Træ er f.eks. et oplagt materiale, der går rigtig godt sammen med badeværelser.
  6. Til store badeværelser kan det være en god idé at tilføje mørkere farver for at skabe en hyggelig dybde i lokalet. Det kan give en varm og rummelig effekt. Alternativt kan du nøjes med at male loftet i en mørkere nuance og dermed skabe en illusion om at rummet er mindre end det egentligt er.

Det var nogle af de mest populære farver til badeværelse indretning. Jeg håber du kan bruge ideerne til at skabe den perfekte stemning i dit eget badeværelse.