Farvepsykologi

FarvepsykologiFarverne har dybe betydninger, der påvirker vores måde at tænke og rationalisere på, derfor anvender vi farvepsykologi. Farver har en symbolsk betydning, der skifter mellem forskellige kulturer og lande. Vi står med farvevalg hele tiden. Den første afgørende beslutning på dagen kommer normalt om morgenen, når vi beslutter hvordan vi skal klæde os på. Ofte vælger vi vores tøj baseret på hvilken farve humør vi er i, eller ønsker at andre skal opfatte os i.

Mens opfattelsen af farver er ret subjektiv, er der nogle farver, der har en universel betydning. Farver i det røde område af farvespektret er kendt som varme farver og omfatter rød, orange og gul. Disse varme farver vækker følelser lige fra varme og komfort, til følelsen af vrede og fjendtlighed. Farver i den blå ende af spektret er kendt som kølige farver og inkluderer blå, lilla og grøn. Disse farver beskrives som rolige, men kan også bringe følelser af sorg og ligegyldighed frem.

Farvepsykologi og præstation

Undersøgelser har også vist, at visse farver kan have indflydelse på præstation. Man har i et forsøg udsat en række studerende for farven rød, lige før de skulle til eksamen, og det har vist sig, at have en negativ indvirkning på deres resultater. For nyligt opdagede forskere, at den røde farve gør folk hurtigere og stærkere. Dette kunne være nyttigt ved sportslige aktiviteter.

Hvad er farvepsykologi?

Kort fortalt er farvepsykologi forklaringen af hvordan farver påvirker vores følelser, humør, helbred, energier, sind og vores spirituelle bevidsthed. De fleste af os er ikke opmærksomme på hvad det er, der påvirker os. Det hjælper farvepsykologi os med.

Farvepsykologi er interessant for alle, også selvom du måske er farveblind eller ikke tror på farvernes betydning. Du bliver påvirket uanset hvad. Forklaringen er at farver er vibrationer af lysenergi, der påvirker os uanset om vi kan se eller mærke det. Mange mennesker med begrænset syn har bedre følelse for farver og kan præcisere, hvordan de enkelte farver påvirker dem. Vi mennesker ser forskelligt på farver og i forskellige niveauer af intensitet, derfor er fortolkningerne af dem også vidt forskellige. Da alle påvirkes af farver mener jeg, at alle har gavn af og bør lære om farvepsykologi og dennes fantastiske verden. Giv det en chance, du bliver garanteret ikke skuffet.