Farven lilla

Farven lillaLilla kombinerer stabiliteten fra den blå farve og energien fra den røde. Gennem tiderne, har lilla altid været forbundet med royalitet, adelighed og prestige. Farven lilla kan symbolisere mystik, magi, magt og luksus. Den lilla farve er ofte brugt til at skildre rige, magtfulde konger, ledere, tryllekunstnere og endda troldmænd. Farven lilla kombineret med guld, kan være prangende og skildre rigdom og ekstravagance. Lyselilla og pink er godt til feminint design og er populært blandt teenagepiger. Lyselilla med farven gul, er almindeligt anvendt i reklamer for produkter til børn. Det giver indtryk af noget, der er sjovt, og let at have med at gøre.

Farven lilla vedrører fantasi og spiritualitet og giver os mulighed for at komme i kontakt med vores dybeste tanker. Forskellen mellem violet og lilla er, at violet vises i det synlige lysspektrum, mens lilla simpelthen er en blanding af rød og blå. Violet har den højeste vibration i det synlige spektrum. Selvom violet ikke er helt så intens som lilla, er deres essens ens. Generelt set er navnene udskiftelige og betydningen af farverne er ens. Begge farver indeholder energien og styrken fra farven rød, med spiritualiten og integriteten fra farven blå. Farverne symboliserer foreningen af krop og sjæl, som skaber en balance mellem vores fysiske og vores åndelige energier.

Filosoffer tiltrækkes af farven lilla

Farven lilla eller violet hjælper dem, der søger meningen med livet og åndelig tilfredsstillelse. De udvider vores horisont og forbinder os til en højere bevidsthed. Af samme grund, er filosoffer rundt omkring i verden ofte tiltrukket af disse farver. I betydningen af farver, repræsenterer lilla og violet fremtiden, fantasien og drømmene. De inspirerer og forbedrer vores psykiske evner og åndelige opmærksomhed, mens de samtidig sørger for at vi holder jordforbindelsen.

Farven violet vedrører fantasiverdenen og et behov for at flygte fra det praktiske liv. Det er dagdrømmerens flugt fra virkeligheden. Fra et farvepsykologisk perspektiv, fremmer lilla og violet harmoni af sindet og følelserne, og bidrager til mental balance og stabilitet, fred i sindet, en sammenhæng mellem den åndelige og fysiske verden, og mellem tanke og handling. Violet og lilla opfordrer til meditation.

Farven violet inspirerer til ubetinget og uselvisk kærlighed og fremmer følsomhed og medfølelse. Violet kan være følsom overfor alle de forskellige former for forurening i verden i dag, hvad enten det er luftforurening, støjforurening, visuel forurening eller forurening i vores fødekæde. Denne følsomhed gør violet modtagelig for sygdomme og allergier, og sårbar overfor sine vante omgivelser.

Farven lilla er magisk og unik

Farven violet opfordrer til kreative sysler og søger inspiration og originalitet gennem sine kreative bestræbelser. Den kan lide at være unik, individuel og uafhængig – ikke en del af flokken. Kunstnere, musikere, forfattere, digtere og healere er alle inspireret af violet og dens magi og mystik. Violet er farven af den humanitære person, som elsker at gøre noget godt for andre. Kombinationen af visdom og magt, med følsomhed og ydmyghed, gør violet i stand til at hjælpe dem der er i nød.

Farven lilla har magt. Den har en rigdom og kvalitet, som kræver respekt. Lilla er ambitiøs og selvsikker – det er leder typen. For meget af farven lilla kan fremme eller forværre depression hos nogle. Det er en farve, der bør anvendes yderst forsigtigt og i små mængder af dem, der er sårbare overfor den.

Lilla nuancer

Lyselilla vækker romantiske og nostalgiske følelser.

Mørkelilla kan give dystre og triste følelser og forårsage frustrationer.

Sådan påvirker farven lilla dig

  • Opløfter og stimulerer
  • Beroliger sindet og nerverne
  • Giver en følelse af spiritualitet
  • Opfordrer til kreativitet og fantasi

Når du køber en bil i farven lilla udstråler du

  • Kreativitet
  • Individualitet
  • Originalitet

Vil du vide mere om farven lilla? Klik her.