Farven orange

Farven orangeFarven orange er en kombination af rød og gul. Det er en lys og varm farve. Den repræsenterer ild, solen, sjov, varme og tropiske billeder. Orange betragtes som en sjov lys farve med appetitlige og lækre kvaliteter. Den øger desuden ilttilførslen til hjernen og stimulerer mental aktivitet. Farven orange er meget accepteret blandt unge. Som en citrus farve, er orange forbundet med sund mad og stimulerer appetitten. I design sammenhæng støder man næsten altid på den orange farve i forbindelse med noget tropisk, noget sjovt, eller noget til de unge.

En mørkere og rigere orange farve kan være forbundet med efteråret. Den orange farve udstråler varme og glæde, og kombinerer den fysiske energi fra farven rød med glæden fra farven gul. Orange relaterer til vores intuition, i modsætning til rød, som relaterer til den fysiske reaktion, eller gul, som relaterer til den psykiske reaktion. Farven orange tilbyder følelsesmæssig styrke i vanskelige tider. Den hjælper os til at komme i gennem skuffelser, fortvivlelse og sorg.

Brug farven orange i hverdagen og få et positivt syn på livet

I farvepsykologi er farven orange optimistisk og opløftende – den opløfter vores ånd. I virkeligheden er orange så optimistisk og opløftende, at vi alle burde finde måder at implementere den i vores hverdag. Det kan f.eks. blot dreje sig om at bruge en orange farvet kuglepen eller lignende. Farven orange tilfører spontanitet og et positivt livssyn. Det er en fantastisk farve at bruge i hårde økonomiske tider, til at holde os motiverede og hjælpe os med at se på den lyse side af livet. Med sin begejstring for livet, opfordrer farven orange til eventyr og risikovillighed, fysisk selvtillid, konkurrence og uafhængighed. Dem der inspireres af orange, er altid på farten!

I farvernes betydning er orange udadvendt og uhæmmet, ofte opmuntrende til ekshibitionisme, eller i det mindste en farve, der gerne vil vise sig frem. Farven orange relaterer til social kommunikation og stimulerer to-vejs samtaler. Det er en varm og indbydende farve, der både er fysisk og mentalt stimulerende. Den får folk til både at tænke og tale. Samtidig stimulerer orange også vores appetit. Hvis du elsker at have mennesker omkring køkkenbordet, vil farven orange få dine gæster til at snakke og spise i lang tid. Mange restauranter bruger pastel versioner af appelsin, såsom abrikos eller fersken, eller dybere versioner såsom terracotta, i deres indretning. De er mere diskrete end den røde farve, men øger stadig appetitten og fremmer samtale og social interaktion, hvilket får gæsterne til at hygge sig, og dermed spise og drikke mere. Farven orange er i øvrigt af samme grund den værste farve i køkkenet, hvis du forsøger at tabe dig 😉

Farven orange er de unges farve

Orange giver nye ideer og frigører kroppen for åndelige begrænsninger, hvilket giver os frihed til at være os selv. Samtidig opfordrer den til selvrespekt og respekt for andre. Farven orange er nok den mest afviste og undervurderede farve i vores tid, men unge mennesker reagerer faktisk rigtig godt på den, da den er sprængfyldt med ungdommelig impulsivitet. Kan du lide farven orange? Det kunne være sjovt at høre fra læserne, om i kan lide farven, og om ovenstående stemmer overens med jeres alder.

Orange nuancer

Mørk orange kan betyde bedrag og mangel på tillid.

Rød-orange svarer til begær, seksuel lidenskab, nydelse, dominans, aggression og behov for at der sker noget.

Gylden orange giver følelsen af prestige. Selve betydningen af farven guld er rigdom og visdom og den symboliserer ofte noget af høj kvalitet.

Sådan påvirker farven orange dig

  • Tilfører spænding hvis du føler tiden går lidt langsomt
  • Opfordrer til aktivitet og socialitet
  • Øger kreativiteten
  • Stimulerer appetitten

Når du køber en bil i farven orange udstråler du

  • Du elsker sjov og spas
  • Snaksaglig, trendy og ungdommelig

Vil du vide mere om farven orange? Klik her.