Farven blå

Farven blåBlå er en kølig og beroligende farve, der viser kreativitet og intelligens. Farven blå er en populær farve blandt store virksomheder, hospitaler og flyselskaber. Det er en farve, som symboliserer loyalitet, styrke, visdom og tillid. Farven blå har en beroligende virkning på psyken. Blå er farven på himlen og på havet og den bruges ofte til at repræsentere disse billeder. Blå er en farve, der generelt ser godt ud i næsten alle nuancer, og er en populær farve, især blandt mænd. Til info, så er farven blå min yndlingsfarve!

Blå er oprigtig, tilbageholdende og stille, og kan ikke lide at gøre et stort nummer ud af tingene eller tiltrække for meget opmærksomhed. Blå hader konfrontation og kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den blå farve pålidelig og ansvarlig. Den stråler af indre sikkerhed og tillid. Du kan stole på at farven blå kan tage kontrol og gøre det rigtige i vanskelige situationer. Den blå farve har behov for orden og planlægning i sit liv, herunder måden den lever og arbejder på.

Farven blå giver følelsen af ro

Blå søger fred og ro og promoverer fysisk og mental afslapning. Farven blå reducerer stress, og skaber en følelse af ro, afslapning og orden. Prøv selv og læg dig på ryggen og kig op i den lyseblå skyfri himmel. Blå sænker stofskiftet. Jo blegere den blå farve er, jo mere føler vi os fri.

I farvernes betydning, er blå dygtig til en-vejs kommunikation, især kommunikation ved hjælp af stemmen – det er læreren, den offentlige taler. Farven blå er hjælperen, redningsmanden, din ven i nød. Den blå farves succes er defineret af kvaliteten og mængden af dens relationer. Den er en giver, ikke en tager. Blå kan lide at opbygge stærke, tillidsfulde relationer, og bliver dybt såret, hvis tilliden bliver forrådt. Den blå farve er ikke en god farve, når den anvendes til mad, da der er alt for få blå fødevarer i naturen, og det undertrykker appetitten.

Blå nuancer

Lyseblå repræsenterer sundhed, healing, ro, forståelse og blødhed.

Mørkeblå forbindes med viden, magt, integritet og seriøsitet.

Sådan påvirker farven blå dig

  • Beroliger og afslapper, modvirker kaos
  • Åbner op for kommunikation
  • Udvider dit perspektiv og intuitionsevne
  • Giver en følelse af kølighed og fred

Når du køber en bil i farven blå udstråler du

  • Mørkeblå gør dig troværdig, selvsikker og pålidelig
  • Lys- eller mellemblå giver indtryk af at du er en cool, rolig, trofast og stille type

Vil du vide mere om farven blå? Klik her.