Farven sølv

Farven sølvFarven sølv har forskellige betydninger på tværs af kulturer, lande og religioner. Ligesom guld er sølv en skinnende og metallisk farve, som mange steder i verden symboliserer velstand og rigdom. Her kan du læse om de forskellige betydninger farven sølv har for dig og andre steder i verden. Du kan også læse hvordan farven sølv påvirker dig og hvad du udstråler når du bærer sølv eller køber en sølvfarvet bil.

Sølv og religion

 1. I Bibelen er sølv ensbetydende med sandhed. I Første Mosebog symboliserer farven alderdom og i visse salmer aske eller svaghed. Sølv, som går mere over i en grå farve og som ikke skinner betyder sorg, anger og ødelæggelse.
 2. I hinduismen hvor man mener at sølv er mere som hvid eller grå, bæres farven ikke af kvinder, medmindre de altså ønsker at blive enker. Farven sølv menes også at opmuntre, fjerne negativitet og frembringe månens magi. Den har en dyb åndelig betydning og en forbindelse til selvet.
 3. I islam betyder sølv at man taler blødt, flydende og er meget veltalende.

Betydningen af farven sølv i forskellige lande og kulturer

 1. I den nordlige del af USA og Canada bruges sølv til at skildre ting der er slanke, maskuline og moderne. Derfor anvendes farven ofte på biler, produkter til mænd og værktøj. Staten Nevada i USA har sølv som sin officielle farve og kaldes også for Silver State.
 2. I Latinamerika er sølv et symbol på rigdom, smykker, pirater og skatte.
 3. I Vesteuropa repræsenterer farven sølv teknologi og håndværk. For tyskerne symboliserer den raffinement.
 4. I Japan bruges sølv til alt der er højteknologisk, stærkt og maskulint.

Mange bilproducenter har forsket i de mest populære farver til biler og resultaterne viser at farven sølv ligger højt på listen på grund af sikkerheden. Dette kan skyldes at sølvfarvede biler også er synlige i mørke.

Farven sølv har flere forskellige betydninger på forskellige sprog. På engelsk refererer “silver tongued” f.eks. til en person der er vittig og veltalende, “silver tongued devil” er en person der vildleder eller bedrager, mens “born with a silver spoon” hentyder til en person der er født i en rig familie. Vi har mange af de samme farvebetydninger og ordsprog her i Danmark.

Sølv er også en kraftfuld farve som kan skabe psykisk, fysisk og følelsesmæssig harmoni. Betydningen af farven sølv omfatter det glamourøse, sofistikerede og det fornemme. Gråhårede mænd og kvinder betragtes som yndefulde, intelligente og kloge. Der er tradition for at man giver gaver lavet af sølv på 25-års bryllupsdagen, også kaldet sølvbryllup. Når man bruger farven sølv til design af hjemmesider, så kan man blande den med andre nuancer og derved skabe et højteknologisk eller industrielt look.

Sølv nuancer

Lys sølv åbner op for nye ideer og intuitivitet.

Mørk sølv eller grå kan fremhæve negative ting, såsom angst.

Sådan påvirker farven sølv dig

 • Du anses for at være blid, venlig og følsom, hvis du kan lide farven sølv. Hvid og sølv forbindes med selvet og spiritualitet.
 • Hvor guld er maskulint, betragtes sølv som værende feminin energi. Farven sølv associeres med månen og tidevandet, og betragtes som udrensende, lysende og vejledende.
 • Folk der kan lide sølv har en tendens til at være indadvendte og ofte leve i deres egen verden. De er meget kunstneriske, kreative og fantasifulde, hvilket gør dem til dygtige digtere og forfattere.
 • Det siges at succes nemt kommer til dem der kan lide denne farve. Det kan skyldes at disse mennesker er mere åbne overfor nye ideer og muligheder, samtidigt med at de er meget ressourcestærke.
 • På den negative side har folk der kan lide farven sølv en tendens til humørsvingninger, da deres humør reflekteres af ændringer i månens cyklus. De lever ofte med vrangforestillinger i en fantasiverden.

Når du køber en bil i farven sølv udstråler du

 • Du ønsker at fremstå som cool og elegant
 • Du kan godt lide det futuristiske look
 • Du er en rolig og selvsikker person

Vil du vide mere om farven sølv? Klik her.