Farvekoder – Find HTML farvekoder til din hjemmeside

HTML farvekoderHvis du arbejder med design af hjemmesider eller grafisk materiale, så har du uden tvivl hørt om HTML farvekoder. Du har måske undret dig over hvad kombinationen af bogstaver og tal i farvekoder betyder. For dem, der aldrig har set en farvekode før, eller er i tvivl om hvad det er, så ser den sådan her ud: #0000FF. Tallene og bogstaverne efter symbolet # varierer, alt efter hvilken farve man ønsker at opnå. Fælles for HTML farvekoder er, at de altid indeholder seks bogstaver eller tal. Tallene er hexadecimaler, hvilket betyder at de er skrevet i et andet talsystem end det normale decimalsystem, som vi alle kender og bruger. I ovenstående eksempel svarer de sidste to bogstaver ”FF” til tallet 255 i decimaler.

Sådan virker HTML farvekoder

De seks tal og bogstaver i farvekoden kan deles op i grupper af tre. Hver gruppe symboliserer en grundfarve. De første to bestemmer styrken af den røde farve. 00 er lig med ingen rød og FF er den mest intense nuance. De næste to bestemmer den grønne farve og de sidste to den blå farve. De tre farver tilsammen kaldes RGB farver (Red + Green + Blue) og kan blandes til alverdens forskellige farver.

Her kan du se farvekoder til de tre farver i deres reneste form:

#FF0000 – Rød

#00FF00 – Grøn

#0000FF – Blå

Hvis man f.eks. kombinerer rød og grøn, så får man gul: #FFFF00. På samme måde kan man kombinere de tre grundfarver til hele 216 websikre farver. Det betyder at farverne vises korrekt i alle browsere. Samlet set er det muligt at blande ikke mindre end 16,7 millioner forskellige farver ud fra RGB farverne.

Komplet liste over 216 websikre farver

Nedenfor kan du se de websikre farvekoder. Der er både angivet den hexadecimale værdi (#0000FF) og RGB farvekoden (R=0 | G=0 | B=255) for hver enkelt farve. Gem denne side i dine favoritter, så du har dine farvekoder ved hånden næste gang du har brug for dem.

Farvekoder

Ovenstående HTML farvekoder sikrer som sagt, at farverne ser korrekte ud hos alle dine læsere. Du er meget velkommen til at bruge billedet på din hjemmeside med et link til FarvernesBetydning.dk.