Farven grå

Farven gråFarven grå er en følelsesløs farve. Den er fritstående, neutral, upartisk og ubeslutsom. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er den grå farve et kompromis – den er hverken sort eller hvid. Den er overgangen mellem de 2 farver. Jo tættere grå kommer på sort, jo mere dramatisk og mystisk bliver den. Jo tættere den grå farve kommer på sølv eller hvid, jo mere lysende og levende bliver den. Den grå farve er ret kedelig, når den står helt alene.

Da grå både er ubevægelig og følelsesløs, er den også meget solid og stabil, hvilket skaber en følelse af ro. Den er afdæmpet, rolig og reserveret, hverken særlig energifyldt eller spændende. I betydningen af farver, er grå konservativ, kedelig, trist og deprimerende på den ene side, men elegant og formel på den anden side, dog aldrig særlig glamourøs.

Farven grå forbindes med alderdom

Grå er konventionel, pålidelig og praktisk. Det er en moden og ansvarlig farve, som ofte forbindes med det grå hår og alderdom. Den vil aldrig hverken være i centrum, den dynamiske leder eller direktør – det er den for sikker og nedtonet til. Grå kan kvæle og undertrykke energi, men den er også en stabil base, som kan bidrage med nyt og positivt.

Grå er kontrolleret. Den har en stabiliserende effekt på andre farver den kommer i kontakt med, nedtoner de stærkere og klarere farver, og oplyser de blødere farver. Den grå farve er sjældent en perfekt blanding af sort og hvid – ofte har den elementer af andre farver, såsom blå, grøn, pink, lilla eller gul i sig. Det opløfter og aktiverer den.

Bland farven grå med andre farver

For meget gråt skaber tristhed og depression, og en tendens til ensomhed og isolation. Tilføjes nogle farver ændres dette. De fleste mennesker er ligeglade med farven grå. I nogle virksomheder støder man på ansatte i gråt jakkesæt – konservative, pålidelig, formelle, uafhængige – og måske en anelse kedelige.

Grå nuancer

Lysegrå er afslappende og beroligende. Den kan hjælpe i vanskelige livssituationer.

Mørkegrå er alvorlig, højtidelig og ufleksibel. Den forbindes med selvfornægtelse og selvdisciplin.

Sådan påvirker farven grå dig

  • Fremhæver viljen til at indordne sig
  • Skaber forventninger
  • Reducerer energien fra andre farver
  • Giver en følelse af isolation og afstandtagen

Når du køber en bil i farven grå eller sølv udstråler du

  • Elegance
  • Du holder af futuristiske designs
  • Du er cool, en verdensmand eller kvinde

Vil du vide mere om farven grå? Klik her.