Farven brun

Farven brunFarven brun er alvorlig og helt nede på jorden, med egenskaber som stabilitet, struktur og støtte. Den brune farve står for beskyttelse og støtte af familien, og sans for pligt og ansvar. Brun opfordrer til høj prioritering og et stærkt behov for tryghed, og en følelse af at tilhøre en familie, samt have masser af gode venner. Af farvernes betydning, står brun farve for materiel sikkerhed og tilskaffelse af materielle egendele.

Farven brun vægter kvaliteten i alt højt – et behageligt hjem, den bedste mad og drikke, samt loyale venner eller samlever. Det er en farve, der udstråler fysisk komfort, enkelthed og kvalitet. Fra et negativt perspektiv kan farven brun, under visse omstændigheder, også give indtryk af nærighed.

Brun er venlig og imødekommende. Den er loyal, troværdig og pålidelig, på en praktisk og realistisk måde. I farvepsykologi omtales farven brun som ærlig, ægte og oprigtig. Den relaterer til de hårdtarbejdende, flittige og pålidelige, med begge fødder plantet solidt på jorden. Brun er sensuel, følsom og varm, og giver én en følelse af ro og komfort. Det er en praktisk og fornuftig farve, som indikerer sund fornuft. Farven brun er forbundet med sunde, naturlige og økologiske produkter, og alt relateret til det udendørs.

Brun er en sparsom farve, der ikke forbindes med overflod eller spild i nogen form. Den er materialistisk, og værdsætter kvalitet over alt andet, men i begrænsede mængder. Nogle brune farver, kan vise en grad af elegance, afhængigt af hvilke andre farver den forbindes med. For eksempel kan farven brun, sammen med en blød hvid eller elfenben, se elegant og klassisk ud, men stadig mere afslappet end sort, kombineret med de samme farver. Den brune farve undertrykker følelser, og skaber et tilflugtssted fra omverdenen, hvor problemer kan overvejes og løses. Det er en farve, der på ingen måde opfordrer til perfektionisme, men snarere fremmer orden og organisering.

Farven brun giver tryghed

Brun er en rolig og tillidsfuld farve, der giver tryghed, men aldrig er festens midtpunkt. Brun søger ikke opmærksomhed, den foretrækker at opholde sig i baggrunden, så andre farver omkring den kan skinne.

Vi bryder os ikke om brun

Den brune farve er solid, med styrke og modenhed. Den foretrækker at fungere i sin egen sikre lille verden, er ikke særlig spontan, og kan ikke lide overraskelser. Mange synes måske det gør den lidt kedelig. Farven brun er faktisk en af de mindst foretrukne farver i den vestlige verden, sammen med orange og gul.

Brun er en dominerende farve i verden, sammen med grøn. Den er beroligende og stabiliserende, mens farven grøn er mere afbalanceret og hjælper os til bedre at håndtere de belastninger, der er i et moderne liv.

Den psykologiske betydning af farven brun kan variere lidt afhængig af de farver, der er blandet sammen, for at skabe den brune farve. Brun kan opstå ved en kombination af sort, gul, orange, rød, grå, grøn, blåpink og lilla, og hver af farverne tilføjer en variation til betydningen.

Brune nuancer

Lysebrun er venlig, imødekommende, ærlig, oprigtig og ægte.

Mørkebrun er stærk, men til tider også trist og deprimerende.

Beige forbindes med det praktiske, pålidelige, konservative og loyale.

Sådan påvirker farven brun dig

  • Giver en følelse af sundhed
  • Stabiliserer
  • Jordforbinder dig
  • Tilfører orden i dit liv

Når du køber en bil i farven brun udstråler du

  • Helt nede på jorden
  • Der er ikke så meget pjat med dig

Vil du vide mere om farven brun? Klik her.