Farven hvid

Farven hvidHvid er ofte forbundet med at være ren, frisk og god. Farven på en frisk snestorm illustrerer en fredelig og ren vinter scene. Farven hvid anvendes ofte som baggrund på mange websider, da det er let at læse sort eller mørk tekst på den. Den hvide farve kommer rigtigt til sin ret, når den anvendes i enkle og simple designs. Det giver et meget lækkert og rent look. Tag f.eks. Apple’s design på deres produkter. Simpelt, enkelt, hvidt.

Farven hvid bliver også brugt af masser af velgørende organisationer og non-profit organisationer, hvor den symboliserer noget godt og positivt. Hollywood skildrer ofte deres skuespillere i hvidt, som værende gode. Den hvide hest, cowboyen med den hvide hat, den hvide troldmand osv. Farven hvid er normalt forbundet med at være ren og næsten himmelsk. Hvid forbindes også med hospitaler, læger og himlen.

Farven hvid er begyndelsen

I farvepsykologi er hvid farven for nye begyndelser – at tørre tavlen ren. Farven hvid er et tomt lærred, der venter på at blive skrevet på. Selvom hvid ikke stimulerer sanserne betydeligt, baner den vejen for skabelsen af noget som sindet kan forestille sig. Hvid indeholder en ligelig fordeling af alle farver i spektret, der repræsenterer både de positive og negative aspekter i alle farver. Det er interessant at bemærke, at babyer kommer til verden med en perfekt balance af hvid, klar til at udfylde deres liv med alle farverne i spektret, gennem alle deres livserfaringer.

Farven hvid er reflekterende og stimulerer åbenhed, vækst og kreativitet. Du kan ikke gemme dig bag den, da den forstærker alt på sin vej. Farven hvid er renlighed i den ultimative forstand. Derfor er den traditionelt båret af vestlige brude, og grunden til, at læger bærer hvide jakker. Hvid er en farve, der beskytter og opmuntrer. Den tilbyder en følelse af fred og ro, trøst og håb, og hjælper med at lindre følelsesmæssige forstyrrelser. Den hvide farve skaber en følelse af orden og effektivitet, og er en stor hjælp, hvis du har brug for at rydde op i dit liv. Farven hvid tilbyder en indre udrensning og rensning af dine tanker, følelser og i sidste ende, din ånd. Den er forfriskende og styrker hele dit energisystem. Selvom der er meget få negative sider ved farven hvid, kan for meget hvid (især i den vestlige kultur) virke koldt, isoleret og tomt. Hvid kan give en følelse af sterilitet, distance og manglende interesse.

Men farven hvid kan også være afslutningen

I andre kulturer er den hvide farve traditionelt forbundet med død og sorg. I disse kulturer betyder død normalt slutningen af et liv og begyndelsen af andet. Så i farvepsykologi holder betydningen med nye begyndelser stadig. Hvid kan indikere afslutningen af en cyklus i dit liv – du kan føle dig tiltrukket til hvidt tøj og hvide omgivelser på et tidspunkt, hvor du bevæger dig i en ny retning i dit liv – for eksempel ved at planlægge en rejse for første gang, hvis du flytter bopæl efter at have boet det samme sted i lang tid, eller at søge et nyt forhold eller en ny karriere.

Mange mennesker bruger hvid som en tilbagekaldelse af deres ungdom og uskyld. Det minder dem om en tid, hvor livet var lettere og mindre kompliceret. Den hvide farve bliver i øvrigt brugt i mange medicinske praksis, såsom tandlægeklinikker, lægernes venteværelser og operationsstuer, som en indikation for renlighed og effektivitet.

Hvide nuancer

Der er ingen nuancer af ren hvid, da farven er kombinationen af alle farver. Der anvendes dog forskellige kilder til fremstillingen af hvid. Farveproducenterne benytter normalt bly, zink eller titanium til at producere denne farve.

Sådan påvirker farven hvid dig

  • Skaber mental klarhed
  • Opfordrer til at rydde op eller fjerne forhindringer
  • Renser tankerne
  • Lader dig starte på en frisk

Når du køber en bil i farven hvid udstråler du

  • Kræsenhed, renhed og perfektionisme
  • Modebevidsthed (da hvid pt. er på mode)

Vil du vide mere om farven hvid? Klik her.